Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα!!!




Υλικά για τη ζύμη :
μία κούπα γάλα αμυγδάλου,
τρεις κουταλιές σούπας Βιτάμ
δυόμιση κουταλάκια γλυκού ξηρή μαγιά
μία κουταλιά σούπας ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
αλεύρι περίπου τρεις κούπες

Ζεσταίνω ελαφρώς το γάλα με το βούτυρο ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο.
Αφήνω λίγο να κρυώσει για να μην κάψω τη μαγιά ρίχνω τη μαγιά την ζάχαρη το αλάτι ανακατεύω, σκεπάζω για λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά σε ζεστό μέρος και συμπληρώνω το αλεύρι λίγο λίγο έως ότου έχω μία μαλακή ζύμη πού δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω να φουσκώσει.
Στη συνέχεια ανοίγω ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες το ζυμαράκι μου σε παραλληλόγραμμο.αφαιρώ την πάνω λαδόκολλα απλώνω λιωμένο Βιτάμ και πασπαλίζω.
Με ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένα περίπου μία κούπα δλδ ζάχαρη και μία μεγάλη κουταλιά σούπας κανέλα.
Τυλίγω σε ρόλο από τη μεγάλη πλευρά, κόβω σε ρολάκια περίπου δυόμιση εκατοστά πάχος απλώνω σε λαδόκολλα πατάω ελαφρώς με το χέρι τα ρολακια,περιχύνω με λίγο ακόμα Βιτάμ και πασπαλίζω Με ζάχαρη.
Αφήνω λίγο να φουσκώσουν.και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για περίπου 15 Με 20 λεπτά.
Βγάζω από τον φούρνο και ετοιμάζω γλάσο ζάχαρης και περιχύνω.
Για το γλάσο ζάχαρης θα χρειαστούμε μία κούπα άχνη περίπου και μία βανίλια ανακατεύω και ρίχνω νερό με το κουταλάκι ανακατεύοντας έως ότου έχω την υφή του γλάσου.

Συνταγή Από Νεκταρία Μηνά -Οι χρυσοχερες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ