Άκρως Καλοκαιρινό !!!! Εύκολο,δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού !!!
ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΆ ΚΑΙ ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
4 πακέτα πτι μπερ Παπαδόπουλου,
300 ml γάλα χλιαρό,
160 γραμμάρια κορν φλάουρ,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
(4 ποτήρια τσαγιού γάλα,
4 ποτήρια τσαγιού πορτοκαλάδα με ανθρακικό)
Τοποθετούμε σε τάπερ η ταψί τα μπισκότα 3 σειρές βουτώντας το καθένα στο χλιαρό γάλα για δευτερόλεπτα.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
Βάζουμε τα 4 ποτήρια γάλα με 100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεστάνει.
Ρίχνουμε τα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ μέσα αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει το κατεβάζουμε το αφήνουμε 2 λεπτά ανακατεύοντας την και την ρίχνουμε παν στα μπισκότα.
ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ:
Βάζουμε τα 4 ποτήρια πορτοκαλάδα με 100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεσταθούν,ρίχνουμε μέσα τα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγη πορτοκαλάδα από την ζέστη.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε την αφήνουμε 2 λεπτά ανακατεύοντας την και την ρίχνουμε με πολύ προσοχή πάνω στην κρέμα βανίλιας!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni TsanaktsidouΑγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ