Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Δίχρωμο ραβανί !!!



Υλικά
🍬2 ποτήρια ζάχαρη
🍬2ποτηρια αλεύρι
🍬2ποτηρια σιμιγδάλι ψιλό
🍬2ποτηρια γάλα
🍬1μπεικιν πάουντερ
🍬8 αυγά
🍬Ξυσμα πορτοκαλιού
🍬1 βανίλια
🍬2σοκολατες κουβερτούρα Γάλακτος

🍭ΣΙΡΟΠΙ
🍭4ποτηρια ζάχαρη
🍭5ποτηρια νερό
🍭φλουδα πορτοκαλιού

Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη τα χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε και την βανίλια .
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί χωρίζω το μείγμα στην μέση στο μισό ρίχνω την κουβερτούρα που πρώτα την έχω λιώσει ρίχνω το μείγμα στο ταψί μου και το στρώνω καλά και από πάνω ριχτό το άσπρο το μείγμα .
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το γλυκό μας για 1ωρα στους 150 με 160 βαθμούς,ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντασ όλα τα υλικά μαζί σιροπιάζεται κρύο το γλυκό ζεστό το σιρόπι.

Katerina Kostanasiou-Tatsi‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ