Από τα πιο τέλεια σπιτικά εκλέρ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΛΕΡ-ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό,βούτυρο,αλάτι και το βράζουμε 2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά.
Τέλος το αλεύρι βροχυδώντας και ανακατεύουμε με.ξύλινη κουτάλα όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και τον αφήνουμε 5 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε 12 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στην λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρίκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Τα ψήνουμε.στους 180 βαθμούς 35 λεπτά αντίστασις πάνω κάτω μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στον φούρνο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
200 γραμμάρια κουβερτούρα,2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν Μαρί και προσθέτουμε το λάδι.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνουμε το εκλεράκι στο χέρι το κόβουμε στην μέση,τοποθετούμε κρέμα και με προσοχή το βουτάμε στην σοκολάτα.
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ