Από το ωραιότερο Βυζαντινό ή Πολίτικο ραβανί που θα έχετε φτιάξει !!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΑΒΑΝΙ:
6 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
100 ml σπορέλαιο,
100 ml γάλα,
1 βανίλια,
500 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένα,
ξύσμα ενός λεμονιού,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε γάλα,σπορέλαιο και χτυπάμε 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε σιμιγδάλι,βανίλια,μπέικιν,μαστίχα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού ζάχαρη με 3 ποτήρια νερού νερό,και το χυμό ενός φρέσκου λεμονιού για 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ.ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
4 κρόκους.αυγών,
3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνη,
1 βανίλια.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε κρόκους με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με την βανίλια και την ζελάτινα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε αφήνουμε την κρέμα 3 λεπτά και την ρίχνουμε πάνω στο ραβανί.
Όταν κρυώσει πάρα πολύ βάζουμε πάνω σαντιγί χτυπημένης πολύ κρύα.
Διακοσμούμε με κανέλα!!!!!
Συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ