Από τα ωραιότερα Καλτσούνια με μυζήθρα που θα έχετε φτιάξει !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
1 κούπα βούτυρο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα γάλα εβαπορέ,
2 αυγά,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις.
Βάζουμε τα αυγά,το βούτυρο,το γάλα,την ζάχαρη στο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι μπέικιν και ζυμώνουμε.
Θέλουμε μαλακιά ζύμη.
Ανοίγουμε δισκάκια 9 εκατοστών τα τοποθετούμε σε χαρτάκια λαδόκολλας.
ΓΕΜΙΣΗ:
Ανακατεύουμε 500 γραμμάρια μυζήθρα,1 μισή κούπα.ζάχαρη,1 βανίλια,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,1 ασπράδι αυγού.
Παίρνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και βάζουμε στο καθένα δισκάκι στην μέση.
Με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας κάνουμε τσιμπήματα και το κλείνουμε.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό ρίχνουμε κανέλα και τα τοποθετούμε στο ταψί μας και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μεσαία σχάρα για 20 με 25 λεπτά!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ