Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Πορτοκάλια γλασέ!!




Πορτοκάλια γλασέ!! 🍊🍊🍊

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια κόβουμε τις φλούδες σε μακρόστενα μπαστουνάκια 1εκ περίπου
Βράζουμε 5 λεπτά σε μια κατσαρόλιτσα και επαναλαμβάνουμε 3 φορές με καινούργιο νερό για να φύγει η πικρίλα.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας καλά.



Στην ίδια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι νερό
Βράζουμε ξανά με τις φλούδες μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι 10 λεπτά περίπου ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε με ένα πιρουνάκι ένα ένα, πασπαλίζουμε σε ζάχαρη η αν θέλετε σε κουβερτούρα λιωμένη.

Καλή επιτυχία!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ