Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι !!!



Εύκολο Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι

Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
1 κονκασέ ντομάτας
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
Λάδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, σκόνη σκόρδου, πάπρικα γλυκιά, 3 σπιτικούς ζωμούς κότας κνορ

Εκτέλεση
Λαδώνω το ταψί μου και ρίχνω το κριθαράκι και νερό(αναλογία 1 προς 2),στο οποίο έχω ήδη λιώσει τους 2 από τους 3 ζωμούς.
Από πάνω ρίχνω το κονκασέ και τον πελτέ και ανακατεύω με το κριθαράκι να πάνε παντού.
Πλένω προσεκτικά το κοτόπουλο και απλώνω από πάνω του τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Τον τελευταίο ζωμό τον βάζω μέσα στο κοτόπουλο.
Αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
Ψήνω στους 190° στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και μέχρι να πιάσει κρούστα το κριθαράκι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Άννα Μπαδέμα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ