ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 νεροπότηρα μεγάλα χλιαρό νερό,
1 κιυταλια της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,
περίπου 5 ποτήρια νερού μεγάλα αλεύρι γχ,
200 γραμμάρια κυβάκια κεφαλοτύρι,
2 κρόκους αυγών για άλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το νερό,την ζάχαρη,και 1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με κουτάλι το αφήνουμε 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε.
Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την κόβουμε σε κομμάτια και κάνουμε μπαλίτσες και της τοποθετούμε στην λαδόκολλα τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε φυλλαράκι και τοποθετούμε μέσα κεφαλοτύρι και το ρολάρουμε και τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα κόβουμε στην μέση με το μαχαίρι τοποθετούμε πάνω στην σχισμή τους τριμμένο κασέρι αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα για 15 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ