Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Τούρτα Κωκ οικογενειακή !!!



Παντεσπάνι:

5 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν
200 γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
30γρ νερό
2 βανίλιες

Για την κρέμα
800γρ γάλα
200γρ ζάχαρη
45 γρ κορν φλάουρ
60γρ αλεύρι
50γρ βούτυρο
2 βανίλιες

Για την επικάλυψη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
20 γρ ρούμι.




Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 28cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 λεπτά.

Για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.




Για την επικάλυψη
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε καυτή μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Για την συναρμολόγηση.
Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι.
Τοποθετούμε την βάση στην φόρμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι.
Βάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι
Απλώνουμε την σοκολάτα-επικάλυψη και βάζουμε ψυγείο για μια ώρα να σταθεί το γλυκό.

Συνταγή από  Σταμάτης Τσίλιας Εκτέλεση από Αννα Γκν -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ