ΣΠΕΣΙΑΛ,ΑΦΡΑΤΟΙ,ΥΠΕΡΟΧΟΙ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΕ ΑΥΓΟ .
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΖΥΜΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ
ΥΛΙΚΑ:
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,
2 νεροπότηρα χλιαρό γάλα,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
και αλεύρι όσο πάρει ίσα να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,την μαγιά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι 2 βανίλιες και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ωρα΄.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού και την κόβουμε δισκάκια με το άνοιγμα ενός ποτηριού,η μπολ τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τελειώνουμε βάζοντας 1 κιλό σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει τα τηγανίζουμε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τέλος σε μπόλικη ζάχαρη!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
ΥΛΙΚΑ:
250 ml γάλα χλιαρό,
20 γραμμάρια μαγιά νωπή,
80 ml σπορέλαιο,
2 αυγά,
1 βανίλια,
λίγο αλάτι,
600 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα και την μαγιά και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, τα αυγά,το αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 300 γραμμάρια αλεύρι και την βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι και ζυμώσουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας τον έχουμε αλευρώσει με τα 50 γραμμάρια αλεύρι από τα 600 που περίσσεψε ζυμώνουμε ελαφρώς ανοίγουμε ένα φύλλο.πάχους ενός εκατοστού. Κόβουμε δισκάκια στην μέση με ένα καπάκι από αναψυκτικό,η νερό κάνουμε τρύπα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος βάζουμε 1 κιλό σπορέλαιο να κάψει τα τηγανίζουμε τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τέλος σε μπόλικη ζάχαρη!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ