Σημερινό ...Μαγειρέψτε τα ρεβίθια έτσι όπως σας τα λέω και θα δείτε νοστιμιά ..ούτε ξαφρίσματα ούτε κόπος !!!!Απίστευτα νόστιμα χυλωμένα .. !!!
Με ρωτάτε αν βάζω σόδα ή αλάτι όταν τα μουσκεύω ..ΟΧΙ δεν βάζω τίποτα κ γίνονται λιώμα κ χυλωμένα !!!!! Η σόδα αλλάζει το ρεβίθι κ την γεύση όσο κ να τα ξεπλύνουμε !
Από το βράδυ πλένω κ βάζω τα ρεβίθια στο νερό να τα σκεπάζει καλά ..την άλλη μέρα τα στραγγίζω.
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα κόβω 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια ρίχνω κ τα ρεβίθια που τα έχω στραγγίξει και ανακατεύω σοτάροντας για 10 λεπτά και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα .
Ρίχνω πιπεράκι λίγο κουρκουμά --προαιρετικά-και 1 με 2 φύλλα δάφνης.
.
Προσθέτω αμέσως μετά καυτό νερό να τα σκεπάσει αρκετά και τα μαγειρεύω μέχρι να χυλώσουν ..αν χρειαστεί προσθέτω πάντα ζεστό νερό
Στην μέση του μαγειρέματος προσθέτω κ αλάτι .
.
Στο τέλος κ αφού μαγειρευτούν ρίχνω στυμμένο λεμόνι τον χυμό ..στον οποίο έχω βάλει μία κουταλιά κοφτή σούπας ή κορν φλάουρ ή αλεύρι κ το έχω ανακατέψει καλά .
Είναι φανταστικά να τα δοκιμάσετε !!!
Σήμερα δεν έβαλα δάφνη ..έβαλα μία τσιμπιά κύμινο ..του πάει απίστευτα !!!
Τα κρεμμύδια λιώνουν δεν τα βλέπετε οταν μαγειρευτούν κ δίνουν την απίστευτη νοστιμιά στο φαγητό ..!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ