Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Συκώτι !!!




 Μαλακό και τρυφερό συκώτι με μαρουλοσαλάτα ή βραστά λαχανικά !!!! Για να είναι καλής ποιότητας το συκώι πρέπει να έχουμε καλό κρεοπώλη .. προσωπικά δεν το τρώω αλλά έχει σίδηρο και αρέσει στα παιδιά !

Υλικά
Συκώτι όσο θέλετε
αλεύρι
ελαιόλαδο
Μηλόξυδο
αλάτι


Πλένω το συκώτι και το βάζω σε ένα μπολ.
Ρίχνω νερό να το σκεπάζει και μαζί προσθέτω λίγο ξύδι και το αφήνω για λίγο .
Αμέσως μετά το στραγγίζω καλά αφού το ξεπλύνω και το αλατίζω .


Βάζω λάδι στο τηγάνι να μην κάψει αλλά να ζεσταθεί και αλευρώνω το συκώτι τινάζω το περιττό αλεύρι και το τηγανίζω σε μέτρια θερμοκρασία γυρνώντας και από τις δύο πλευρές να ροδίσει.
Μόλις ροδίσει ρίχνω μέσα στο τηγάνι αρκετό μηλόξυδο και το αφήνω να εξατμιστεί και ...έτοιμο ..
Μπορείτε να κάνετε όλη την διαδικασία την αρχική και μετά να το ψήσετε αντί για τηγάνι .

Αλλοι το αφήνουν για 15 λεπτά σε γάλα μετά το σκουπίζουν και συνεχίζουν την συνταγή .
Το μυστικό του είναι η χαμηλή φωτιά και το συχνό γύρισμα μην αρπάξει .
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ