Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Εκμέκ κανταΐφι !!!


Χρησιμοποίησα φρέσκο κανταΐφι από εργαστήριο κ στο βούτυρο έβαλα 200 γρ βούτυρο αγελάδας κ 100 γρ στακοβουτυρο.
Σαντιγί έφτιαξα με 600 γρ.κρέμα γάλακτος που χτύπησα με λίγο άχνη...

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ συνταγη της κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ. Το ωραιότερο που έχω φτιάξει... μόνο αυτό θα κάνω!!!

600 γρ. κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο

Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο






Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζομαι με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.




Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Voula Damala ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ