Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο !!!



ΥΛΙΚΑ
    6 κολοκυθάκια χοντρά
    1/2 κιλό ανάμεικτο κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    1/2 φλιτζάνι ρύζι λίγο ελαιόλαδο
    λίγο ξύδι
    αλάτι
    πιπέρι
    άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα ή ανάμεικτα
    αποξηραμένο άνηθο, δυόσμο και ρίγανη

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
    2 αυγά ολόκληρα
    χυμό από 2 λεμόνια
    2 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένες σε λίγο νερό
    το ζωμό από το φαγητό

ΥΛΊΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
    αρκετό νερό
    2 κ.σ. βούτυρο
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ξύνουμε τα κολοκύθια, τα πλένουμε καλά.
 Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι με προσοχή, ώστε να αφήσουμε αρκετή σάρκα στον πάτο.
Τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα δισκάκι.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης καλά, αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο από το κολοκύθι που αφαιρέσαμε.
 Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια ως πάνω.
Κόβουμε στρογγυλά κομμάτι από το εσωτερικό που αφαιρέσαμε και τα χρησιμοποιούμε σαν καπάκια.
Βάζουμε σε μία μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα με αρκετό νερό γιατί θα μας χρειαστεί για την κρέμα.
 Στο νερό προσθέτουμε αλατοπίπερο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε΄ ενδιάμεσα και πατάτες.
 Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 – 1.5 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
 Σ’ένα κατσαρολάκι σπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον χυμό από 2 λεμόνια.
 Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε.
 Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά – σιγά και τον ζωμό από το φαγητό, αφού τον σουρώσουμε πρώτα.
 Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα, μέχρι να δέσει και να γίνει μία αραιή μπεσαμέλ (αν θέλουμε πιο πηχτή διαλύουμε λίγο ακόμη κορν φλάουερ σε κρύο νερό και το προσθέτουμε). Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
 Από πάνω προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνιθο.
Αν περισσέψει γέμιση, πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κολοκύθια.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ