Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Παστίτσιο !!!



Υλικά για τον κιμά
800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί
3 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι λίγο κύμινο και 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά πολύ καλά μέχρι να διαλύσει... Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα... Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί...Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τη σάλτσα ντομάτας με λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να σωθούν τα νερά του...✓




Μακαρόνια
Μία συσκευασία πένες
Τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία...✓

Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές λούρπακ
6 κόφτες κουταλιές αλεύρι
Αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια και για την κρέμα...✓




Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να κρατάει ζεστό.
Σε μία άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και το σοτάρουμε καλά το σύρμα μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να κοχλάσει ανακατεύοντας το συνέχεια.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε μία χούφτα τυρί τριμμένο, 1 αυγό και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα...✓



Στρώνουμε τα τρία τέταρτα από τα μακαρόνια μας στο ταψί πασπαλίζουμε με τυρί και από πάνω ρίχνουμε τον κιμά αφήνοντας ελάχιστο να ανακατέψουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια...ρίχνουμε και τα υπόλοιπα από πάνω και στρώνουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει...✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ