ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα.
Την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την "αρίδα" αλλιώς.
Κόβουμε κομμάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ.ασβέστη.
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες
Τα βγάζουμε τα ξεπλένουμε πολύ καλά τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βάζουμε 1200 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3κ.σ.χυμό λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρουλα Λυρου(((( "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ")))))