Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Χιονούλα τούρτα !!!



Για το παντεσπάνι
4 Αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κούπες Φαρίνα απ
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ινδοκάρυδο
3 βανίλιες
1 κούπα sprite
Μισή κούπα Βιτάμ λιωμένο

Για το σιρόπι
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα Ζάχαρη

Για την γέμιση
1 φακ. Garni
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
1 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1100 ml γάλα φρέσκο παγωμένο

Παντεσπάνι :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε την sprite και το Βιτάμ.
Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκι, 26εκ. τα ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά στους 170°... Τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρομαι από το τσέρκι.

Σιρόπι :
Βράζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά....

Γέμιση :
Χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους το γάλα.
Μόλις σφίξει η κρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο...

Συναρμολόγηση :
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι καλά.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα.
Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα μας που την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τούρτα... Γαρνίρομαι με ινδοκάρυδο..

Συνταγή φωτό από Οι γεύσεις της Ελένης - Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ