Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κέικ γεμιστό με κρέμα πατισερί !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
200 ml καλαμποκέλαιο,
2 και μισή κούπες αλεύρι φαρίνααπ,
1 βανίλια,
ξύσμα.ενός λεμονιού

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο, το αλεύρι και την βανίλια σιγά σιγά με κουτάλι.
Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά και 10 λεπτά σβησμένος ο φούρνος.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Βάζουμε 2 κούπες γάλα με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού,1 βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το κέικ αδειάζουμε λίγη ψίχα από το καθένα τοποθετούμε κρέμα.
Εάν θέλουμε κάνουμε και άλλη κρέμα για επάνω.
Τοποθετούμε τριμμένη σοκολάτα πάνω στην κρέμα!

Συνταγή φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!