ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΟΥ:
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,
1 νεροπότηρο σπορέλαιο,
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού,
4 ποτήρια αλεύρι
Βάζουμε στο μπολ το νερό,το σπορέλαιο, το λεμόνι και ρίχνουμε χούφτα χούφτα το αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη οπότε το αλεύρι σιγά σιγά.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε ελαφρώς.
Την κόβουμε σε 14 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες μικρές.
Τις ανοίγουμε όλες μικρά φυλλαράκια.
Βάζουμε την μια πάνω στην άλλη αλευρώνοντας τες.
Δηλαδή 7 την μια πάνω στην άλλη.
Και το ίδιο για τις άλλες.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο πολύ πολύ λεπτό το τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί.
Αυτά που εξέχουν τα κόβουμε και τα τοποθετούμε πάνω στο φύλλο.
Βάζουμε στη μέση του φύλλου 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο αγελαδινό και αλείφουμε ολο το φύλλο.
Τοποθετούμε πάνω 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο ανάμικτο αμύγδαλο,καρύδι ανακατεμένα με κανέλα,γαρίφαλο.
Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε πάνω.
Βάζουμε 200 γραμμάρια μαλακό λιωμένο βούτυρο αγελαδινό ,το χαράζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια το βγάζουμε και το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 1 ώρα και ένα τέταρτο φυσικά τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό,με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη,4 κουταλιές της σούπας μέλι,χυμό ενός λεμονιού για 3 λεπτά ξαφρίζοντας το.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό καυτό σιρόπι!
Συνταγή κ φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!