ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ!!!!!!
Συνταγή Υλικά και Εκτέλεση Κανταΐφι:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό:
Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο λιωμένο ανακατεύουμε να μουσκευτεί καλά το κανταΐφι το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό,
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
χυμό μισό φρέσκου λεμονιού το βράζουμε.4 λεπτά.
Κρέμα :
1 λίτρο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπες αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
5 κρόκους αυγών
Ζεσταίνουμε.γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε.το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα από το ζεστό ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια,ένα ένα τους κρόκους χτυπώντας γρήγορα με το σύρμα και τέλος το βούτυρο.
Συναρμολόγηση:
Τοποθετούμε το κανταΐφι στο τάπερ,η ταψί,σιροπιάζομαι κρύο κανταίφι ,ζεστό σιρόπι ρίχνουμε την κρέμα κρύα και πάνω σαντιγί (χτυπημένης 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 2 κούπες άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα)και τέλος τριμμένη σοκολάτα!!!!
Συνταγή και φωτό από Tzeni Tsanaktsidou AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!