Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Χαλβάς με αλεύρι !!!!



ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟΣ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
60 ml ελαιόλαδο,
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια αλεύρι,
2 νεροπότηρο νερό,
1 μίση νεροπότηρο ζάχαρη (γίνεται και με 1)
10 αμύγδαλα άσπρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά συνέχεια ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα!
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε!
Σε ένα μπολ διαλύουμε την ζάχαρη με το νερό βραστό!
Το ρίχνομαι σιγά σιγά στο χαλβά ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι να πιει το Νέγρο
!Κατεβάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε ενδιάμεσα στο καπάκι και κατσαρόλα μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε 20 λεπτά!
Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε ότι σκέτος θέλουμε η και το τρώμε και έτσι!!!!!

Συνταγή κ φωτό Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!