Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Καριόκες !!!



Εγώ στις καριόκες βάζω και ένα συστατικό που δίνει πάρα πολύ ωραία γεύση αυτό είναι η μαστίχα το υποβρύχιο

Τα υλικά 800 γραμμάρια μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα στο multi σαν σκόνη 300 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 5 κουταλιές της σούπας κακάο 7 κουταλιές της σούπας Βιτάμ 250 ml νερό τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας μαστίχα υποβρύχιο Τρεις κουταλιές σούπας κονιάκ 2 βανίλιες κάψουλες και 800 γραμμάρια κουβερτούρα.




Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη το κακάο το βιτάμ το νερό και τη μαστίχα τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το κονιάκ και τη βανίλια σε ένα μπολ έχω τα στερεά υλικά δηλαδή τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς και ρίχνω το σιρόπι μέσα σε αυτά τα ανακατεύω πολύ καλά ρίχνω μέρος από το μείγμα σε λαδόκολλα τυλίγω στρογγυλό και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μετά κόβω σε μερίδες λιώνω και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και με 2 πιρούνια βουτάω τις καριόκες και αφήνω να στεγνώσουν σε λαδόκολλα 50 τεμάχια μου βγάζει αυτή η δόση.

Συνταγη φωτο Κωνσταντινιά ΠΚ Οι χρυσοχερες-ηδες