Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ντοναντσάκια με γέμιση κρέμα!!!!


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΝΤΟΝΑΝΤΣΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΤΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ:
Βάζουμε στο μπολ 200 ml γάλα χλιαρό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε.ρίχνουμε μέσα 70 ml.σπορέλαιο,ξύσμα πορτοκαλιού,1 βανίλια και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Συνεχίζουμε έχουμε δίπλα.μας σε άλλο μπολ.600 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι και παίρνουμε χούφτα χούφτα ρίχνοντας στο μείγμα μας όπου να επιφέρουμε αφράτη ζύμη .
Την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Στην συνέχεια την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Μετά την ξανατοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε 5 λεπτά και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο.
Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε δισκάκια τα οποία τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους.180 βαθμούς και τα ψήνουμε.για 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να.κρυώσουν και τα κόβουμε στην μέση.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 2 ποτήρια γάλα με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι φυσικέ διαλυμένα σε λίγο από το γάλα το ζεστό.ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια,1 κουταλιά της σούπες βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Αφού κρυώσει πάρα πολύ καλά τοποθετούμε στα ντονατσάκια.
Επάνω στα ντονατσακια με ένα πινέλο τα περνάμε με σπορέλαιο και ρίχνουμε μετα αχνη ζάχαρη!!!

Συνταγή φωτό απο Τζένη Τσανακτσίδου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!