Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Σις κεμπάπ με πιλάφι με ρεβίθια !!!


Σήμερα μαγείρεψα Λιβανέζικη κουζίνα ...Μπουκίτσες μαριναρισμένες και πολύ νόστιμο πιλάφι με ρεβίθια -Αρέσει πολύ σε ολους !!!!

 Υλικά -Εκτέλεση
 Φιλέτα κοτόπουλο σε μπουκίτσες κομμένο το οποίο μαρινάρουμε από βραδύς η τουλάχιστον 3 ώρες με σκόρδο πολτοποιημένο 3 με 4 σκελίδες -2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο- 4 κουταλιές σούπας γιαούρτι ελαφρύ-αλάτι-πιπέρι-λίγο κουρκουμά -2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο-λίγη ρίγανη και 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.
Όλα αυτά χτυπήστε τα καλά ρίξτε τα επάνω από τα κομματάκια κοτόπουλο ανακατέψτε τα και κλείστε τα με τάπερ.
Τα ρίχνουμε στο ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα περίπου για 20 λεπτά -όχι περισσότερο και στεγνώσουν .


Πιλάφι  με ρεβίθια
1 φλιτζάνι  τσαγιού ρεβίθια μουσκεμένα από βραδύς
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καλό
6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:
Μουσκεύεται τα ρεβίθια  σε κρύο νερό.
Τα σουρώνετε και τα βράζετε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Πλένετε το ρύζι.
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, όταν λιώσει ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί , χωρίς όμως να κοκκινίσει.
Προσθέτετε τα ρεβίθια και το ρύζι τα οποία τα έχετε σουρώσει πρώτα.
Τα ανακατεύετε με μια κουτάλα ένα - δύο φορές και προσθέτετε το ζωμό από κοτόπουλο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφήνετε το πιλάφι να βράσει μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό.
Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας βγάζετε το καπάκι  σκεπάζετε με πετσέτα την κατσαρόλα κι από πάνω βάζετε το καπάκι -το αφήνουμε για 15 λεπτά έτσι .

Σερβίρετε το πιλάφι αφού το ανακατέψτε μαζί με τις μπουκίτσες κοτόπουλο λίγη ντομάτα μαρούλι και πασπαλίσετε με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό  .
Επίσης το πιλάφι αυτό τρώγεται και σκέτο μαζί με λίγο γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα αν σας αρέσει.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ