Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Σάμαλι !!!!



ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμάρια σιμιγδάλι ανάμικτο (χοντρο-ψιλο)
220 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,
1 νεροπότηρο ζάχαρη,
2 βανίλιες,
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

Βάζουμε στο μπολ την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την μαστίχα,τις βανίλιες επάνω τους το γιαούρτι και το μπέικιν!
Ρίχνουμε με το ένα χέρι το νερό σιγά σιγά και με το άλλο ανακατεύουμε απαλά το γιαούρτι με τα μπέικιν πρέπει να αρχίσει να αφρίζει!
Μόλις τελειώσουμε με το νερό ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί(30 ν) το χτυπάμε 3 φορές πάνω στον πάγκο μας να ισιώσει καλά τοποθετούμε πάνω αμύγδαλα και το ψήνουμε.στους 180 βαθμούς προθερμασμένο !
Στα 20 λεπτά μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε το κόβουμε κομμάτια και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε.4 νεροπότηρα νερό με 4 νεροπότηρο ζάχαρη για 5 λεπτά!
Σταν βγάλουμε το γλυκό ζεστό ρίχνουμε όλο το σιρόπι ζεστό!

Συνταγή -φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!