Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Κοτόπουλο στιφάδο με μανιτάρια κ μπέικον !!


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ..!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 στήθια κοτόπουλο η ενα ολόκληρο
250 γρ κρεμμυδάκια μικρά
150 γρ Μπέικον
1 κουτί μικρά φρέσκα μανιτάρια
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σούπας καλή μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κνορ κοτόπουλου
Αλάτι κ πιπέρι

Πρώτα πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο νερό μέσα και την κνορ.
Μόλις λιώσει και πάρει βράσει ρίξτε την μουστάρδα και το αλεύρι.
Ανακατέψτε και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι βάλτε το μισό βούτυρο και τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια κομμένα στην μέση η ολόκληρα τόσο όσο να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Βγάλτε και βγάλτε σε ένα πυρέξ.
Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο με το μπέικον να πάρει χρυσό χρώμα.
Βάλτε τα όλα μαζί στο πυρέξ.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό από το κατσαρολάκι τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό.
Ψήστε στους 200 μέχρι να γίνει το φαγητό και να μελώσει σαλτσούλα του.
Αν χρειαστεί συμπληρώστε από τον ζωμό μέχρι να γίνει το φαγητό.
Συνοδέψτε με πουρέ καρότου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ!!
3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρεμά γάλακτος
1/2 κουτάλια σπασμένο κολιανδρο
1/2 κουτάλια σπόρους κύμινο
Αλάτι

Βράστε τα καρότα και την πατάτα.
Κόψτε κομματάκια και πολτοποιείστε στο μπλέντερ .
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστή λιγάκι ρίξτε μέσα τον πούρε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι.
Ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ