Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Βαρβάρα ...ή Ασουρές !!!


Είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό διότι περιέχει ωραία υλικά  το λένε Βαρβάρα και το φτιάχνουμε κυρίως στης 4 Δεκεμβρίου στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που είναι η Πολιούχος της Πανέμορφης Δράμας!



Υλικά
250γρ σιτάρι αποφλοιωμένο μουλιασμένο 6ωρες
200γρ καλαμπόκι κονσέρβας
1 κούπα σουλτανίνα σταφίδα
1 κούπα σταφίδες μαύρες μικρές
1 κσ κανέλα σκόνη
1 κγλ γαρύφαλλο σκόνη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
3 κσ σουσάμι καβουρδισμένο
3 κσ ζάχαρη


Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα σιγοβράζω το σιτάρι με διπλάσιο νερό από τον όγκο του για 40'.
Προσθέτω το καλαμπόκι και συμπληρώνω νερό αν χρειάζεται και βράζω ακόμα 40' η έως να μαλακώσουν και χυλώσει ο ζωμός.
Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθεί.
Κατεβάζω από φωτιά και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω να ενωθούν.
Σερβίρονται ζεστά ή κρύα με ρόδια
Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή εκτέλεση φωτό Adriana Lambi‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ