Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Φωλίτσες σιροπιαστές με γέμιση κρέμα !!!





ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΑΝΤΑΙΦΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΡΕΜΑ!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙΟΥ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό!
Ανοίγουμε το κανταΐφι,παίρνουμε λίγο λίγο και το γυρνάμε στα δυο δάχτυλα μας να του δώσουμε την φόρμα φωλιάς και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με 50 γρ βούτυρο!



ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 400 ml γάλα φρέσκο με 50 γραμμάρια.ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε βροχυδώντας 1 και μισό φλυντζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει !
Στην συνέχεια τοποθετούμε κρέμα στης φωλίτσες και τις κλείνουμε με κανταΐφι!
Την κάθε φωλίτσα την βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά με τα 250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο!
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 8 λεπτά!
Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε 1 λεμόνι το χυμό του!



ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ:
Βάζουμε την φωλιά σε ένα βαθύ μικρο ψιλό μπολ και την σιροπιάζομαι σιγά σιγά με ζεστό σιρόπι να καλυφτεί !
Την αφήνουμε 5 λεπτέ και την μεταφέρουμε στο ταψάκι μας!
Η δια διαδικασία για όλα!
Μόλις μεταφερθούν στο ταψί εάν περισσέψει σιρόπι το κρατάμε στο ψυγείο και το ρίχνουμε στο ταψί την επόμενη μέρα!!!


Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!