Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα & κρασάτη τηγανιά !!


Σαλάτα με προσούτο και παρμεζάνα ..και κρασάτη τηγανιά σπέσιαλ και τα δύο  !!

ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνας
3 κουταλιές σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι

Ετοιμάζουμε τα δικά μας κρουτόν.
Κόβουμε σε κύβους 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι.
Κόβετε την σαλάτα,τις ντομάτες .
Τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι χτυπάτε σε ένα μπολάκι το λάδι το βαλσαμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη.
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσουτο το κρουτον την παρμεζάνα ανακατέψτε.
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε.

ΚΡΑΣΑΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ!!
Κρέας χοιρινό σε μπουκιές από την πλευρά του λαιμού.
2 Κρεμμύδια μεγάλα.
Ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
 Θυμάρι
αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 λεμονιά τον χυμό τους.
Σοτάρεται τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα προσθέστε το κρέας ανακατέψτε καλά μέχρι να ροδίσει, σβήστε με το κρασί και αφήστε να βράσει το κρέας, ρίξτε το λεμόνι κ σε 2 λεπτά σερβίρετε !!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ