Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Μπακλαβάς !!!!



Χρυσαφένιος λατρεμένος μπακλαβάς !!!!

Χρειαζόμαστε!!

Υλικά κι εκτέλεση:
600 γρμ καρύδι
200 γρμ φιστίκι Αιγίνης η αμύγδαλο,
ένα ποτήρι ζάχαρη ,
ένα ποτήρι λάδι ,
ένα ποτήρι φρυγανιά,
δυο αυγά χτυπημένα, Αν απορείτε για τα αυγά η συνταγή είναι από την μαμά μου όπως τον έφτιαχνε!
ένα κουτ. σούπας  κοφτό κανέλα,
μισό κουτ  σούπας  γαρύφαλλο



Όλα αυτά τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά.
Παίρνομε ένα πακέτο 13 φύλλων φρέσκων Ζύμης ψαχνών, στρώνομαι τα τέσσερα φύλλα στον πάτο ενός ταψιού 36Νο λαδώνοντας τα πολύ καλά.σκορπίζω με το χέρι την μισή γέμιση .
Βάζω τέσσερα φύλλα επάνω λαδωμένα σχολαστικά,σκορπίζω την υπόλοιπη γέμιση ,γυρίζω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδώνοντας τα ένα προς ένα πολύ καλά.
Στρώνω και τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα λαδώνοντας τα πολύ καλά κόβω ότι περισσεύει,χαράσσω μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρυφαλλάκι( μοσχοκάρφι).
Καταβρέχω τα φύλλα με το χέρι με λίγο νεράκι και ψήνω σε πολύ καλό προθερμασμενο φούρνο στους 170° αερόθερμο έως ότου ροδίσει.




Για το σιρόπι:
6 ποτήρια ζάχαρη
5 1/2 ποτήρια νερό
ένα ξυλάκι κανέλα
Μετρώ 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αποσύρω,αφήνω να μισοκρυώσει στην άκρη .
Καυτό αμέσως μόλις βγει το γλυκό το περιλούζω με το σιρόπι!!
Τραγανός για πολλές μέρες !!!!!
Κόντε τον και θα με θυμηθείτε!!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!