Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Μπακλαβάς χρυσαφένιος !!!


Χρυσαφένιος λατρεμένος μπακλαβάς !!!!--ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Η ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ --

Υλικά κι εκτέλεση:
600 γρμ καρύδι
200 γρμ φιστίκι Αιγίνης
η αμύγδαλο,
ένα ποτήρι ζάχαρη ,
ένα ποτήρι λάδι ,
ένα ποτήρι φρυγανιά,
δυο αυγά χτυπημένα,
ένα κουτ σούπας  κοφτό κανέλα,
μισό κουτ σουτ γαρίφαλο,
τα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα πολύ καλά !!
Παίρνομε ένα πακέτο 13 φύλλων φρέσκων Ζύμης Ψαχνών, στρώνομαι τα τέσσερα φύλλα στον πάτο ενός ταψιού 36Νο λαδώνοντας τα πολύ καλά.σκορπίζω με το χέρι την μισή γέμιση .
Βάζω τέσσερα φύλλα επάνω λαβωμένα σχολαστικά,σκορπίζω την υπόλοιπη γέμιση ,γυρίζω όλα τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδώνοντας τα ένα προς ένα πολύ καλά.
Στρώνω και τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα λαδώνονταν τα πολύ καλά κόβω ότι περισσεύει,χαράσσω μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρυφαλλάκι( μοσχοκάρφι).
Καταβρέχω τα φύλλα με το χέρι με λίγο νεράκι και ψήνω σε πολύ καλό προθερμασμένο φούρνο στους 170° αερόθερμο έως ότου ροδίσει.




Για το σιρόπι:
6 ποτήρια ζάχαρη
5 1/2 ποτήρια νερό
Τρεις κουτ.σούπας  μέλι
ένα ξυλάκι κανέλα
Μετρώ 8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αποσύρω,αφήνω να μισοκρώσει στην άκρη
.Καυτό αμέσως μόλις βγει το γλυκό το περιλούω με το σιρόπι!!
Τραγανός για πολλές μέρες.
κάντε τον και θα με θυμηθείτε.

Εκτέλεση φωτό από Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΙΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!