Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τσουρέκι αφράτο για μέρες !!!!



Αφράτο τσουρέκι για μέρες -!!
Μια επαγγελματική συνταγή με τα πιο αφράτα τσουρέκια που διαρκούν για μέρες!!!


Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
400 γρ γάλα
3 αυγά(170 γρ)
300 γρ ζάχαρη
2 κτσ ζάχαρη
2 βανιλίνες
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
9 γρ ξηρή μαγιά
1/2 κτγ αλάτι
1/2 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κακουλέ
100 γρ βούτυρο
3 γρ μαστίχα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το άλειμμα
1 αυγό+1 κτσ γάλα

English
1 kg flour for bread
400 g milk
3 eggs(170 g)
300 g sugar
2 tbsp sugar
2 vanilla
1 tsp baking powder
9 g dry yeast
1/2 tsp salt
1/2 tsp mahlep powder
1/2 tsp cardamom powder
100 g butter
3 g mastic
Zest from 1 orange
For spreading
1 egg+1 tbsp milk





GERMAN
Zutaten
1 kg Mehl für Brot
400 g Milch
3 Eier (170 g)
300 g Zucker
2 EL Zucker
2 Vanille
1 TL Backpulver
9 g Trockenhefe
1/2 TL Salz
1/2 TL Mahlep-Pulver
1/2 TL Kardamompulver
100 g Butter
3 g Mastix
Schale von 1 Orange
Zum Verteilen
1 Ei + 1 EL Milch


Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα τηγάνι το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι.Το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει σκεπασμένο με μια μεμβράνη(Αυτή ειναι μια Ιαπωνική μέθοδος για να κρατάει τα τσουρέκια πιο αφράτα).
Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,την μαγιά το χλιαρό το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.Συνεχίζουμε και σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,την μαστίχα,το μαχλέπι ,το μπέικεν και το κακουλέ,τις βανιλίνες και τα σπάμε μαζί.Έπειτα σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με τον σύρμα.Μόλις αφρατέψουν καλά βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο.
Προσθέτουμε το ζυμάρι που ειχαμε φτιάξει στο τηγάνι,το προζύμι που κάναμε,τα μπαχαρικά,το ξύσμα πορτοκάλι,και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.



Μόλις ρίξουμε το μισό αλεύρι προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το γάντζο από το μίξερ.Μετά αφού έχουμε ρίξει όλο το αλεύρι ρίχνουμε κυβακι κυβάκι το κρύο βούτυρο.
Αφού το χτυπήσουμε καλά βγάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Η ζύμη πρέπει να ναι βελούδινη.
Μόλις έχει διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 200 γρ.
(9 μπαλάκια).
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.Αφου τα πλάσουμε όλα Αρχίζουμε νατα ανοίγουμε σε λωρίδες για να κάνουμε την πλεξούδα από τα τσουρέκια(3 λωρίδες στο κάθε τσουρέκι).




Μόλις φτιάξουμε και τα 3 τσουρέκια τα βάζουμε τα 2 σε ένα ταψί με λαδόκολλα να τα χωρίζει μεταξύ τους και το 3ο σε μια φόρμα.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου να έχουν διπλασιαστεί.
Στην συνέχεια αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα αυγο+1 κτσ γάλα .
Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για να μην υγροποιηθούν
Αφού κρυώσουν καλά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι θα τα διατηρήσουμε αφράτα για μέρες.
Τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.
Το Πάσχα θα μοσχομυρίσει υπέροχα και πεντανόστιμα τσουρέκια για σας και την οικογενειά σας!!Καλή σας επιτυχία!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=rlRodSx8N8I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR25xNL8hETh5Wr3urBQIk_DoUzw2ZN-4cbLM56A96t7i25ROL66Ab7SBQE