ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
2 κιλα συκα,
2 κιλα.ζαχαρη,
6 φλυντζανια τσαγιου νερο,
γαρυφαλλα,
1 λεμονι το χυμο του!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:4
Πλενουμε και καθαριζουμε απο το κοτσανι το καθενα συκο!
Τα τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το καθενα σε 3 μεριες!
Τα τοποθετουμε σε κατσαρολα με νερο να τα σκεπαζει και τα βραζουμε 5 λεπτα!
Στην συνεχεια τα σουρωνουμε και τοποθετουμε στο κσθενα γαρυφαλο .
Βαζουμε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη να βρασει 5 λεπτα και τα ριχνουμε μεσα!
Μολις τα ριχνουμε πεφτει η σταθμη θερμοκρασιας οποτε μετραμε χρονο απο την ωρα που αρχιζει να βραζει τα βραζουμε 10 λεπτα ξαφριζοντας τα!
Τα κατεβαζουμε και τα.αφηνουμε ξεσκεπαστη την κατσαρολα για ολη νυχτα!
Την επομενη το δενουμε ριχνοντας και το λεμονι!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΣΥΚΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!