Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πίτα του κάμπου ,ή Βλάχικη !!


Πίτα του κάμπου ή η βλάχικη τυρόπιτα !!!!Είναι  πεντανόστιμη και εύκολη !!!

Συνταγή:
1κιλο αλεύρι για πίτα και χλιαρό νερό και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ζυμάρι για πίτα.
Κατόπιν το χωρίζετε σε 7 μπαλάκια.
Παίρνετε ένα ταψί το λαδώνετε και ανοίγετε το ένα μπαλάκι σε φύλλο με τα χέρια.
Για ν ανοίξει βουτάτε τα δάκτυλα σας σε λαδάκι και σιγά σιγά το ανοίγετε όσο θέλετε μέσα στο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω το 1/7από μισό κιλό τυρί .



Ανοίγετε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο...αυτό στη αρχή το ανοίγετε με τα δάκτυλα στον αέρα και μετά το τοποθετείτε στο κέντρο και με τα δάκτυλα προσπαθείτε να το ανοίξετε όπως και το πρώτο.
Βάζετε τυρί.




Εσι ακολουθείτε μέχρι και το έβδομο φύλλο,τυρί,λάδι,φύλλο,τυρί λάδι.
Οταν βάλετε και το έβδομο φύλλο,τυρί διπλώνετε στα δύο όλα μαζί τα φύλλα και μετά ξαναδιπλώνετε.
Κατόπιν το ζυμώνετε και το ανοίγετε με τα δάκτυλα ν απλωθεί στο ταψί σας.
Ψήνετε πάνω κάτω στους 180-200 β.για μία ώρα...εγω χρησιμοποίησα κατσικίσιο τυρί για καλύτερη γεύση.
Εγινε καταπληκτική...καλή επιτυχία!!!


Εκτέλεση φωτό από κ.Αthanasia Koukouli‎ Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!