Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Μπουγάτσα !!!!



Υλικά
    1 λίτρο γάλα
    1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
    1 φλ. ζάχαρη
    10 φύλλα κρούστας
    μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο -προτιμώ αγελάδος φρέσκο -
    ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα και κανέλα .



Εκτέλεση
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
    Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
 Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και όταν σχηματιστεί η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε 2 κουτ σούπας  βούτυρο και ανακατεύουμε.
    Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι λίγο μικρότερο από τις διαστάσεις που έχει ένα φύλλο σφολιάτας .




    Τοποθετούμε στη βάση ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (θα χρησιμοποιήσουμε πέντε για τη βάση), ραντίζοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
 Ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε σε όλο το σκεύος.
    Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο των υπόλοιπων φύλλων, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
Την χαράζομε  σε τετράγωνα κομμάτια ίχι μέχρι κάτω το μαχαίρι.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.



    Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Επίσης όταν σερβίρω την ανοίγω λίγο και ρίχνω μέσα άχνη ζάχαρη και κανελίτσα !


Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ