ΤΣΟΥΡΕΚΑΡΕΣ!!!Το αποτέλεσμα τέλειο! Αφράτα!Ευωδιαστά!Γευστικά!
Πλησιάζει το Πάσχα και κλεισμένοι στα σπίτια μας, αποφάσισα να κάνω 2η φορά σε δύο ημέρες, τσουρέκια!!
Συνταγή -διαδικασία:
Για 1 κιλό αλεύρι(χωρίς τα 200 γρ για το προζύμι).
Έπιασα την μαγιά με 200γρ χλιαρό νερό
65 γρ μαγιά
200γρ αλευρι και
30γρ ζάχαρη!
Έλιωσα 165γρ βούτυρο(Κερκύρας)
Μόλις κρύωσε λίγο το ένωσα με 3 κτυπημένα αυγά
30 γρ ηλιέλαιο
και 300 γρ γάλα!
Σε άλλη λεκάνη
έβαλα 1 κιλό αλεύρι,
400 γρ ζάχαρη
15 γρ μαχλέπι
5 γρ κακουλέ
2 βανίλιες.
Ένωσα τα στερεά και τα υγρά και μόλις φούσκωσε το προζύμι τα ένωσα όλα μαζί!
Έκανα την τριπλάσια δόση για 3 κιλά αλεύρι!!!
Τα ζύμωσα με το χέρι και μόλις έδεσε η ζύμη (ξεκολλούσε απο τα τοιχώματα,αλλά κολλούσε λίγο στο χέρι) την άφησα να φουσκώσει!!
Μετά από 1,5 ώρα περίπου φούσκωσε και έκοψα κομμάτια των 250 γρ !
Έγιναν ακριβώς 30 κορδόνια για 10 πλεξούδες!!!
Άφησα μισή ώρα να φουσκώσουν και άλειψα με κρόκο αυγού και έβαλα φιλέ αμυγδάλου!!
Έψησα στο δικό μου φούρνο στους 140 βαθμούς για 50 λεπτά (κυκλοθερμικός επαγγελματικού τύπου)!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Γιώργος Παπαπαράσχου -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!