Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Βελουτέ γλυκοπατάτας


~Βελουτέ γλυκοπατάτας~

Υλικά:

• 1 ξερό κρεμμύδι
• 3 γλυκοπατάτες
• Ελαιόλαδο(για το τσιγάρισμα)
• Αλάτι
• 1 κύβο ζωμού κότας
• 2 κ.τ.σ βούτυρο
• 1 κ.τ.σ κρέμα γάλακτος




Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε ένα ξερό κρεμμύδι.Το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύπτει τον πάτο) και τσιγαρίζουμε.Μετά από 3 λεπτά περίπου τοποθετούμε στην ίδια κατσαρόλα και τις γλυκοπατάτες τις οποίες έχουμε ξεφλουδίσει και πλύνει καλά.Πριν τις βάλουμε στην κατσαρόλα τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια για να μειώσουμε τον χρόνο του βρασμού τους.Τσιγαριζουμε και τις γλυκοπατάτες για 10 λεπτά και έπειτα γεμίζουμε την κατσαρόλα νερό (μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες) Ρίχνουμε έναν κύβο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν.Οταν δούμε ότι έχουν βράσει και τσιμπιουνται με το πιρούνι, αφαιρούμε από την φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ο,τι βρίσκεται στην κατσαρόλα πολύ καλά.Αλατίζουμε(πάντα στο τέλος διότι η πατάτα απορροφά πολύ αλάτι) και για καλύτερη υφή και γεύση προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λίγη κρέμα γάλακτος στο τελείωμα.

Συνταγή από Χρήστος Παράσχος FoodLust