Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Τούρτα ρολό με αφράτο παντεσπάνι!!!!



Εύκολη και σούπερ υπέροχη τούρτα ρολό σε σχήμα καρδιάς με αφράτο παντεσπάνι !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
70 γραμμαρια.ζαχαρη,
70 ml γαλα φρεσκο,
70 ml σπορελαιο,
50 γραμμαρια αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε και την ζαχαρη σιγα.σιγα
Σταματαμε.το μιξερ.και ριχνουμε.ενα ενα τους κροκους και ανακατευουμε απαλα με.συρμα!Ριχνουμε σε 3 δοσεις το σπορελαιο κσι ανακατευουμε
Τελος ριχνουμε το αλευρι με την βανιλια σε δοσεις και ανακατευουμε απαλα!
Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι φουρνου το ρηχο το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 15 με 20 λεπτα
Το βγαζουμε και το αναποιδογυριζουμε σε λαδοκολα!
Το κοβουμε σε πεντα λωριδες ισες!Χτυπαμε 2 φακελακια σκονη σοκολατας ετοιμη με κρυο γαλα οπως γραφει πανω
Τοποθετουμε λωριδες και τις ρολαρουμε!
Βαζουμε τις 3 στο κεντρο ορθιες και στα πλαγια τις τυλιγουμε με τις αλλες δυο σχημα καρδιας

ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με.2 κουπες αχνη ζαχαρη και 4 κουταλιες της σουπας γαλα.φρεσκο και την τοποθετουμε πανω!Διακοσμουμε με κουβερτουρα και μαρμελαδα!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.