Πρωτότυπο πολύ ωραίο γεμιστό λάχανο ρολό !!!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι από το κινέζικο λάχανο και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στο εσωτερικό του μια τρύπα.
Το λάχανο που κόψαμε το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδι να το σοτάρουμε
Παίρνουμε 500γρ κιμά, έριξα το μείγμα από το λάχανο(Αφού κρυώσει)1αυγο,2 φέτες ψωμί που τις έχουμε μουλιάσει στο γάλα,αλατι
Πιπέρι και μπόλικο άνηθο.
Πλάθουμε τον κιμά καλά και γεμίζουμε το άνοιγμα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και αντικολητικό χαρτί, βαζουμε το λάχανο μέσα, αλατοπιπερώνουμε την επιφάνεια, ρίχνουμε άνηθο,το κλείνουμε σε ρολό και το ψήνουμε στους 200βαθμους ώσπου να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο, μαζεύουμε το ζουμί από το λάχανο σε ένα τηγάνι.
Βάζουμε το λάχανο στο ταψί με ανοιχτό το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα.
Τρίβουμε μπόλικη παρμεζάνα την οποία ανακατεύουμε με 2 φέτες μουλιασμένο ψωμί και λάδι.
Βάζουμε μια στρώση πάνω από το λάχανο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα έξτρα.το βαζουμε στο φούρνο να κάνει κρούστα.
Στο τηγάνι με το ζουμί από το λάχανο στρίβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε ένα νεροπότηρο με νερό. αφηνουμε να βράσουν.
Αλατοπιπερώνουμε και πήζουμε με κορν φλαουρ.
Περιχύνουμε το λάχανο κόβουμε σε φέτες οταν κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.