Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Πίτα -Σπανακόπιτα !!!


Ετοιμα για την καταψυξη !!!

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
Πλενουμε και ψιλοκοβουμε τρυφερα χορτα(σπανακι σεσκουλα ανηθο πρασο κρεμυδοπουλα παπαρουνες μαιντανο...)
Προσθετουμε 1 αυγο λαδι και φετα σε ποσοτητα που θελουμε...
Ανοιγουμε
5 φυλλα.... 2 κατω δυο πανω και 1 ενδιαμεσα.



Για το φυλλο
700 γρ αλευρι
Λιγο αλατι
2κ.σ.ξυδι
4κ.σ.λαδι...
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη που να μην κολλαει ομως.


.
Ζυμωνουμε ολα μαζι κανουμε 5 μπαλακια τα οποια αλειφουμε με λαδι και αφηνουμε ενα τεταρτο να ξεκουραστουν.
Οταν ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς .

Εκτέλεση φωτό από Ρουλα Λυρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ