Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Donuts -Nτονατς αφρός !!!



Donuts -Nτόνατς αφρός !!!

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι της ρακής γάλα (σφηνάκι)
1 ποτήρι της ρακής λάδι (σφηνάκι)
1 κσ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
1 φακελάκι μάγια..8 γρ
αλεύρι όσο πάρει....600 με 700 γρ...για όλες τις χρήσεις
Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ενα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή άλλα ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια η πλάθω πιτούλες και κόβω με κουπ πατ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά η πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν πότε.
 Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά.
Εγώ έκανα τα μισά σκέτα και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια πιτούλα και στη μέση έβαλα μερέντα....έκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.!!

Εκτέλεση φωτό από Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες