Tzela Antonopoulou
Παγωτό μωσαϊκό.....τέλειο!!!!
Υλικά
400 ml κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρουχο γαλα
150 ml γάλα εβαπορε
5 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ
Εκτελεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει την υφή του γιαουρτιού.( Να μην είναι πολύ πηχτό)
Προσθέτω λίγο λίγο το ζαχαρουχο κι έπειτα και το γάλα.
Χτυπάω να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το κακάο και το κονιακ και ανακατεύω λίγο ακόμα να διαλυθεί το κακάο.
Κλείνω την κουζινομηχανη .
Σπάω σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μου καί τα ανακατεύω μέσα στο μίγμα μου με μια σπατουλιτσα.
Βάζω μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και απλώνω το παγωτό.
Βάζω κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρω το παγωτό σε πιατελιτσα σερβιρίσματος.
Προαιρετικά........για το στόλισμα
Λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων 50 γρ σοκολάτα υγείας με 3 κ.σ γάλα και 1 κ.σ λάδι ελαφρύ.
Γαρνίρω το γλυκό μου με τη σοκολάτα και καβουρδισμενο αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ