Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Ψαρονέφρι με λευκά μανιτάρια και πικάντικη σάλτσα!!!


Marina Hatzidaki

Ψαρονέφρι με λευκά μανιτάρια και πικάντικη σαλτσούλα 😋 συνοδεία με κίτρινο ρυζάκι καροτάκι και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένα, αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο γάλακτος...😋😋

Υλικά
800 γρ. ψαρονέφρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Πιπέρι καγιέν προαιρετικά
1 ποτηράκι κρασί
1 κ.σ. αλεύρι
1 λεμόνι το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό
Αλάτι πιπέρι
1/2 κιλό λευκά μανιτάρια
Έξτρα ελαιόλαδο για τα μανιτάρια



Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε...σε μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα το σκόρδο αλάτι πιπέρι τζίντζερ καγιέν και ρίχνουμε τα φιλετάκια από το ψαρονέφρι, ανακατεύοντας το καλά... αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για λίγη ώρα....✓

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια...τα ροδοκοκκινίζουμε, και τα βγάζουμε...✓
Στο ίδιο τηγάνι απλώνουμε τα φιλετάκια και τα θωρακίζουμε πολύ καλά... Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα ανακατεύουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί.

 Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι... Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά κλείνουμε τη θερμοκρασία και έτοιμο..✓ Πολύ τρυφερό μαλακό νόστιμο και πικάντικο μπουκιά και συχώριο✓✓

Το ρυζάκι το βράζω σε αλατισμένο νερό μαζί με τα λαχανικά όταν είναι έτοιμο τό σουρώνω, και προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας το...✓✓

Συνταγή από κ. Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες