Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Γλυκό πορτοκάλι !!!



 Tzeni Tsanaktsidou‎

 ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΥΡΩΔΑΤΑ !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
9 μεγαλα ισα πορτοκαλια,
1 κιλο και 1/2 ζαχαρη,
2 βανιλιες
2 ξυλακια κανελα,
2 κουταλιες της σουπας χυμο φρεσκου λεμονιου,
1 λιτρο νερο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξυνουμε πολυ καλα τα πορτοκαλια και τα πλενουμε.
Στην συνεχεια τα κοβουμε στα 4.
Καθαριζουμε πολυ καλα την σαρκα τους.
Διπλωνουμε την καθε φλουδα στερεωνοντας την με οδοντογλυφιδα.
Τα τοποθετουμε σε λεκανη με κρυο νερο να σκεπαστουν και τα αφηνουμε για 30 ωρες αλλαζοντας το νερο καθε 6 ωρες.
Στην συνεχεια τα ριχνουμε σε σουρωτηρη.
Βαζουμε στην κατσαρολα νερο στην εστια τοποθετουμε τις φλουδες μεσα βραζουμε 2 λεπτα.
Η ιδια διαδικασια αλλες 2 φορες.
Στην τριτη τα αφηνουμε λιγα λεπτα παραπανω να μαλακωσουν.
Συνεχιζουμε τα ριχνουμε σε σουρωτήρι να στραγγισουν.
Συνεχιζουμε ..βαζουμε στην κατσαρολα 1 λιτρο νερο με την ζαχαρη και τα ξυλακια κανελας να βρασουν μολις λιγο δεσει ριχνουμε τις φλουδες και αφηνουμε στο χαμηλο να δεσει.
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε για ενα 24 ωρο το καπακι ανοιχτο.
Την επομενη το βραζουμε λιγο ακομα ριχνουμε το χυμο λεμονιου στο τελος .
Κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και γεμιζουμε σε βαζα!

Συνταγή από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!