Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Γλυκό καλοκαιρινό με κρέμα σοκολάτα !!!!



ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ. ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
 5 αυγα,
100 γρ ζαζαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια,
20 γρ κακαο.

 Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη !
Σταματαμε το μιξερ και προσθετουμε σλευρι-βανιλια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!
Βγαζουμε το μισο μειγμα σε ενα μπολ και ριχνουμε κοσκινισμενο το κακαο!
Βουτυρωνουμε το σκευος μας 26χ28 και βαζουμε το ασπρο μιγμα και το ισιωνουμε απαλα!
Πανω του βαζουμε το σκουρο μιγμα και το ισιωνουμε!
Το ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

 ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι νερου νερο για 4 λεπτα!
Σιροπιαζουμε με κουταλι κρυο γλυκο κρυο σιροπι!

 ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 λιτρο γαλα με 6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι!
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια,50 γρ βουτυρο και 250 γρ κουβερτουρα!
Ανακατευουμε να γινει λεια και την ριχνουμε πανω στο γλυκο!
Τελος ψιλοκομμενο καρυδι η τριμμενη σοκολατα!

Συνταγή φωτογραφία από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!