Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Γεμιστά με κιμά !!!


Γεμιστά με κιμά! Από τα πιο ωραία Καλοκαιρινά φαγητά. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε  !!!

 ΥΛΙΚΑ
     ώριμες και σφιχτές ντομάτες μεγάλες
     πιπεριές πράσινες
    500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
    ρύζι Καρολίνα 1 κουταλιά της σούπας για κάθε τεμάχιο
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1½ φλ. ελαιόλαδο
    1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    φρυγανιά
    1 κ.σ. ζάχαρη
    αλάτι
    πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα γεμιστά με κιμά, πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ανοίγουμε.
Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη.
Τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, ν’ αφήσουν τα υγρά τους.
Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους.
Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση.
Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας.
Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,  και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη.
Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. τσαγιού νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά δυόσμο μαϊντανό .
Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά.
Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τα γεμιστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τα γεμιστά σκεπασμένα.
Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγες πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά !

Από κ. Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!