Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Τυρί λαδοτύρι !!!





Θα χρειαστούμε γάλα αγελαδινό στο χάρτινο μπουκάλι το κάθε ένα είναι 1 λίτρο .. οπότε 3 λίτρα γάλα το βάζω στην κατσαρόλα και στους 90 βαθμούς έχω διάλυση 1.5κουταλακι του γλυκού ξινό σε λίγο νερό και το βάζω μέσα ανακατεύουμε για ένα λεπτό το αφήνουμε και μόλις πάει να φουσκώσει το βγάζουμε από την φωτιά το αφήνουμε ένα τέταρτο και μετά το στραγγίζουμε .



Την άλλη μέρα το βγάζουμε από το καλούπι που το βάλαμε το αφήνουμε σε δροσερό μέρος και το γυρνάμε πάνω κάτω (παρελιψα να πω όταν βράζει στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο αλάτι και όταν το βγάζουμε από το καλούπι πάλι το αλατίζουμε) μέχρι να στεγνώσει τελείως αν βγάλει από επάνω στίγματα το καθαρίζουμε όταν στεγνώσει τελείως το βάζουμε στο λάδι για να διατηρηθεί..έίναι σαν το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Συνταγή φωτογραφία από κ.  Poula Euaggelou Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!