Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Πανεύκολα γρήγορα αφράτα τσουρέκια και με απλά υλικά!


Θα τα φτιάχνετε συνέχεια τέλεια τσουρέκια !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

 Υλικά

470γρ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 αυγά  (τον έναν κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200ml γάλα
70γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
 6 κουταλιές ζάχαρη
 Μισό κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας


Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι τα 200γρ αλεύρι τη μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη το αυγό και το ασπράδι. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 5 κουταλιές ζάχαρη ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν (όχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά .
Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη(τη μαστίχα την έχουμε βάλει από πρίν στο ψυγείο να παγώσει κι έτσι θα χτυπηθεί και θα γίνει σκόνη πολύ πιο εύκολα χωρίς να κολάει).
 Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει πλάθουμε τσουρεκάκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.
Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!!!

Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ