Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ρεβανί με ινδόκαρυδο !!!



Ρεβανί με ινδοκάρυδο  για το απογευματινό μας καφεδάκι.....αφρός... απλά δεν υπάρχει!!!!!
Το συνόδευσα με μια μπάλα παγωτό βανίλια.......και σιροπάκι αγριοκέρασο!!!!!


Υλικά
για ένα ταψάκι 25*35

1 κούπα αλεύρι μαλακό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα καρύδα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αβγά
1 γιαουρτακι αγελάδος 200 γρ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
1 κ.σ γεμάτη μπεικιν παουντερ
1 καλή πρέζα αλάτι
Καρύδα επιπλέον για πασπάλισμα

Σιρόπι
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
(Η κούπα που χρησιμοποιησα είναι του νες καφέ)

Εκτελεση
Σε μία μπασίνα ανακατεύω καλα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την καρύδα ,το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες.
Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπώ αρχικά τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια καλή πρέζα αλάτι.
Την αφήνω στην άκρη.
Στο καδο του μίξερ βαζω το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους .
Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το γιαουρτακι.
Συνεχίζω να χτυπώ προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά τα στερεά υλικά.
Αφού αρχίζει να γίνεται αρκετά παχύρευστο το μίγμα προσθέτω ένα μέρος από την μαρέγκα μου και ανακατεύω απαλά( χαμηλωνοντας κι άλλο την ταχύτητα στο πιο χαμηλό)
Προσθέτω και τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Σταματάω το μίξερ και στο τέλος ενσωματώνω απαλά στο μίγμα μου και την υπόλοιπη μαρεγκα.
Απλώνω το ρεβανί μου σε ένα καλά βουτυρωμενο ταψάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισει ωραία και να βγαίνει στεγνό το μαχαιράκι.
Ωστόσο αφού βάλω στο φούρνο το γλυκό ετοιμάζω και το σιρόπι μου βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6-7 λεπτά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το ζεστό σιροπι( όχι πολύ καυτό).
Πασπαλιζω την επιφάνεια με καρύδα και αφήνω το γλυκό να τραβήξει όλο το σιροπάκι και να κρυώσει τελείως.
Κόβω ιδανικά την επόμενη μέρα!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ